vrijdag 10 februari 2012

Mooie wielershirts

Veel wielershirts zijn helaas niet heel mooi te noemen: het is een wirwar van sponsoren, de kleurcombinaties zijn nog lelijker dan oude websites en/of de ontwerper probeerde iets grappigs dat niet echt de plank raakte.

Wel mooi zijn de volgende tenues (in the eye of the beholder):

Het Bianchi-shirt met de mooie Celestekleur waarin Jan Ullrich en zijn ploegmaten in 2003 reden.
Ik heb het ook wel eens aan op de fiets, ook toen ik in Duitsland voor een stoplicht wachtte en vanuit de bus vol toeristen ik de reisleider hoorde zeggen: "En daar hebben we Jan Ullrich", waarop ik vriendelijk lachend naar de reizigers zwaaide.
















Het strakke design in oranje-zwart van Molteni waarin Eddy Merckx begin jaren '70 het peloton rauw opvrat.





















Ag2r had in 2010 ongeveer als enige team een mooi tenue, eentje met niet veel logo's en drukke letters, maar met mooi ogend patroon.
Het geeft een ouderwets koersgevoel en is ook een grote verbetering geweest ten opzichte van het lelijke pakje waarin de ag2r-mannen in eerder seizoenen koersten.
















De mooie combinatie van blauw en wit bij Fassa Bortolo, waarin het dikke, omlijnde font van Fassa Bortolo toch niet afdoet aan de uitstraling.
Beter nog, het tenue paste goed bij het soort Italiaanse ploeg dat Fassa was: vaak aanwezig, niet zelden in de aanval en goed voor overwinningen (alleen al met Ale-jet) en af en toe een schandaaltje.






















Voor 2012 is het te hopen, dat ondanks de schorsing van Contador de Saxo Bank ploeg vaak wint: de voorkant van het shirt is namelijk een plaatje waarbij de winnaar tijdens het juichen een vervaarlijke adelaar toont.
Echter, de achterkant lijkt alsof, na het ontwerpen van de voorkant, de tijd begon te dringen en men er dus maar gauw "Saxo" op heeft gesmeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten